JÁHLY S CIBULÍ

Pokud nejste zrovna milovníci jahel (jako já), zkuste jim dát šanci v tomhle jednoduchém, prostém, ale vynikajícím receptu. Klíčová je jakost jahel, nejlepší, jaké jsem kdy jedla, prodává pan Křivánek z Oponešic. Nemusíte je proplachovat horkou vodou, po hořkosti v nich není ani stopa a jsou velmi lahodné. Jáhly jsou samozřejmě také velmi zdravé! Tato bezlepková obilnina obsahuje množství minerálních látek, například hořčík, železo, zinek a křemík, který má blahodárný vliv na zdraví nehtů, vlasů a kusadel (totiž zubů). Kromě toho obsahuje vitamíny skupiny B a hojně vlákniny.
Nejprve si připravíme cibuli, protože to trvá nejdéle. Tři až čtyři velké cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a pozvolna dusíme na třech lžících oleje dozlatova. Občas promícháme, trvá to asi půl hodiny.
300 g jahel vypereme v cedníku, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme 600 ml horké vody. Přivedeme k varu, vaříme 15 minut, odstavíme a necháme zakryté deset minut dojít. Promícháme s cibulí a sekanou petrželkou. Na talíři sypeme strouhaným veganským sýrem. Podáváme s polníčkem.




2 komentáře:

  1. Dobry den pani Evo, vyborny jednoduchy recept! :) Musim Vam dat za pravdu, lepsi jahly nez od p. Krivanka jsem nikde jinde nesehnala, jeho Opobchod je proste uzasny ( a timto si dovoluji mu udelat malou predvanocni reklamu). Preji klidne a laskyplne svatky, Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, reklamu jsem panu Křivánkovi udělala mnohokrát a moc ráda :) I v textu k tomuto receptu je odkaz na jeho Opobchod :) krásné svátky! Eva

      Vymazat