DEODORANT

Už pátý rok si vyrábím vlastní deodoranty a jiné nepoužívám, Do dnešního dne měly vždy základ v kokosovém oleji, ale dnes jsem zkusila použít místo něj bambucké máslo. Je mnohem tužší, v teple se neroztéká jako kokosový olej a také tak nemastí. Rozhodně doporučuji k vyzkoušení. Je to jednoduché, kokosový olej v původním receptu nahradíme stejným množstvím bambuckého másla.
Mně toto množství vydrží skoro rok.


10 komentářů:

  1. Mne vždy od zhotovení odrazovala obava, že si zamastím oblečení tím kokosovým olejem. Ale asi zbytečná, když svůj produkt používáte tolik let.
    Hezkou neděli.
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíte použít jen docela maličké množství, asi jako menší hrášek. Kokosový olej nebo to bambucké máslo se ihned vsákne do kůže a zůstane jen tenoučký film ze škrobu a sody. Pokud by se opravdu stalo, že se zamastíte, snadno to vyperete. Hezkou neděli :)

      Vymazat
    2. Potvrzuji slova paní Evy :-) Je to stejné, jako když si tělo namažete tělovým mlékem - vstřebá se do pokožky. Když byste deodorantu použila hodně a měla hodně těsné oblečení v podpaží, tak se skvrna udělat může, ale opravdu se to snadno vypere, nebojte ;-)

      Vymazat
  2. Deodorant podle Vašeho receptu s kokosovým olejem používám už několik let. Jsem s ním moc spokojená a mám moc ráda kombinaci vůní kokosu a tea tree oleje.
    Mějte pěkný začátek nového roku a přeji hodně skvělých nápadů.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  3. Já ke kokosovému oleji přidávám trochu kakaového másla, pak si naplním prázdné nádobku od manželova deodorantu Old Spice, krásně v ní ztuhne, takže je k nerozeznání od kupovaného tuhého, ale když si ho "mažu", tak v kontaktu s teplou kůží krásně povolí a skvěle se rozetře ;-) Kromě tea tree přidávám i levanduli a grep - tuto kombinaci zbožňuji, voní opravdu příjemně :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Paní Evo, ještě mě zaujala vaše poznámka, že tuto dávku deodorantu používáte skoro rok. To ho ale určitě máte v lednici a odebíráte, že? Při pokojové teplotě by po několika měsících olej žluknul. Veškerou přírodní kosmetiku (bez konzervantů) je třeba uchovávat v chladu, s tím mám letité zkušenosti ;-) Já osobně si raději deodorantu udělám menší množství, mám ho radši "čerstvý", hotové je to raz dva a vůně éterických olejů je alespoň intenzivnější ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec ne, mám ho normálně v koupelně a dosud mi nikdy nežlukl, vy máte tu zkušenost?

      Vymazat
    2. Konkrétně s tímto deodorantem ne, ale soudě dle ostatní přírodní kosmetiky s éterickými oleji (krémy, hydrofilní oleje aj.), kterou je opravdu nutné uchovávat v lednici, jinak žlukne (s čímž zkušenosti mám), jsem si netroufla udělat deodorantu větší množství. Napadá mě, že ta soda možná zároveň může fungovat jako konzervant (?) Pravdou je, že mám svůj deodorant na cca čtvrt roku, což je tak akorát, neb pak už je ta "éterická" vůně docela slabá...

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat