BEZOVÝ KRÉM PROTI AKNÉ

Květy černého bezu působí výtečně proti akné a máta zase léčí vyrážky. Kombinací těchto dvou bylin dostaneme zajímavě vonící a léčivý krém pro všechny, které trápí pupínky. Před lety jsem dostala trochu medových víček (víčka medových buněk z medových pláství sebraná při medobraní, tvoří je hlavně vosk, zbytky medu a propolisu), tak jsem je tam přidala kvůli jejich protizánětlivému působení.
Ze tří květů černého bezu ostříháme do zavařovací sklenice pouze kvítka, stopky zahodíme. Tři vrcholky máty peprné natrháme či nastříháme a přidáme je k bezu. Můžeme, ale nemusíme, přidat ještě tři lžíce medových víček a zalijeme panenským slunečnicovým olejem tak, aby byl obsah zcela ponořený a nic nevyčuhovalo nad hladinu. Vložíme do vodní lázně a zvolna zahříváme půl hodiny, voda nesmí vřít! Odstavíme, necháme vychladnout a zašroubujeme víčko. Postavíme na osluněné okno na 5 dní, denně protřepáváme. Poté přefiltrujeme, přidáme 100 g bambuckého másla a 10 kapek esenciálního grapefruitového oleje. Zahřejeme ve vodní lázni do rozpuštění, promícháme a plníme do kelímků.



3 komentáře:

  1. dobry den a môže sa robit aj s vysusenými bylinami ? dakujem.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, vyzkoušela jsi někdy třeba mast z CBD? Já to právě nově testuji a jsem z toho velice nadšená. Kor teda, že je to další z mastí, které jsou opravdu na přírodní bázi a neni do toho ani přimíchána žádná chemie:) Kupuji z webovek cibdol

    OdpovědětVymazat