ŠPALDA S OŘECHY

Božská snídaně pro studené podzimní dny. Dokonale sezónní a lokální. Jablko a ořechy ze zahrady, bio špalda z Orlických hor, ocet vlastní výroby a med ze sousední vesnice. Jen ta sůl tady „neroste“ 
Množství je na jednu porci. Vlastnímu vaření předchází večerní namáčení kvůli aktivaci fytázy: 60 g špaldy namočíme přes noc do teplé vody se lžící jablečného octa, 60 g vlašských ořechů namočíme také, ale do teplé vody dáme půl lžičky soli. Druhý den oboje dobře propláchneme v cedníku a špaldu uvaříme doměkka, trvá to asi 20 minut. Scedíme, vmícháme lžičku medu (nebo jiného sladidla), ořechy a nakrájené jablíčko. Můžeme poprášit skořicí. Jíme teplé.


3 komentáře:

  1. Krásný den!Prosím odkud z Orlických hor je špalda :)? Děkuji a mějte pohodové podzimní dny. Iveta

    OdpovědětVymazat