tag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post3511313051732830623..comments2024-03-27T22:06:29.752-07:00Comments on Kuchařka ze Svatojánu: CHLUPÁČE ZAPEČENÉ SE ZELÍMEva Francováhttp://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-32171210980016635772018-03-03T04:19:41.035-08:002018-03-03T04:19:41.035-08:00Povedlo se, oběd byl výborný a jen se po něm zaprá...Povedlo se, oběd byl výborný a jen se po něm zaprášilo, určitě budu opakovat. Díky za recept i za rady. Adélahttps://www.blogger.com/profile/07143873073191865604noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-87939973703199823582018-03-02T12:19:04.781-08:002018-03-02T12:19:04.781-08:00Díky a dobrou :)Díky a dobrou :)Eva Francováhttps://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-91074929853771946532018-03-02T11:58:27.321-08:002018-03-02T11:58:27.321-08:00Děkuji, zkusím z půlky, dobrou a noc brzy se uzdra...Děkuji, zkusím z půlky, dobrou a noc brzy se uzdravte!Adélahttps://www.blogger.com/profile/07143873073191865604noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-28227647006216182452018-03-02T09:12:39.790-08:002018-03-02T09:12:39.790-08:00Ano, Adélo, Hraška je místo vajíčka, stačí jedno. ...Ano, Adélo, Hraška je místo vajíčka, stačí jedno. Než vykrojíte první nok, lžíci namočte do hrnce, aby se těsto na lžíci nepřilepilo, pak už budou klouzat do vody snadno. Musíte být rychlá, ale nestresujte se, ona se voda vařit přestane, když do ní ty noky dáváte a jakmile to dokončíte, zase se vařit začne. Jo, a vařte to nadvakrát nebo z poloviční dávky, tohle je tak pro 5 - 6 lidí.Eva Francováhttps://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-33572597888566209232018-03-02T09:06:23.167-08:002018-03-02T09:06:23.167-08:00Evi, hraška je místo vajec, že? Kolik byste dala v...Evi, hraška je místo vajec, že? Kolik byste dala vajíček?<br />Nikdy jsem nic takového nevařila, ani u nás doma se nedělalo, mám trochu obavu, vykrajování těch noků mi asi bude dlouho trvat, hážete je do vroucí vody postupně, jak je vykrajujete, nejsou pak nestejně uvařené, či některé rozvařené? Je to takový hloupý dotaz, ale nikdy jsem noky nedělala. Recept mě láká, vyzkouším. Díky za inspiraci.Adélahttps://www.blogger.com/profile/07143873073191865604noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-11291729704711047542018-03-02T02:11:02.403-08:002018-03-02T02:11:02.403-08:00Já chlupáče dělám jenom ze syrových brambor, tak j...Já chlupáče dělám jenom ze syrových brambor, tak jak je vařívala mamka. A u nás se "kočičák" říkalo rozšťouchaným vařeným bramborám smíchaným s lehce povařeným kysaným zelím a osmaženou cibulkou. Dodnes se tomu u nás jinak neřekne :o) a tuto kombinaci máme moc ráda. Tuhle Vaši variantu s chlupatými určitě vyzkouším, kysaného zelí máme ještě dost.<br />Krásný den.<br />AlenaŠtěstí v mém životěhttps://www.blogger.com/profile/13627042318696143371noreply@blogger.com