tag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post4465893869153529878..comments2024-03-27T22:06:29.752-07:00Comments on Kuchařka ze Svatojánu: ČERVENÁ ŘEPA S KEŠU KRÉMEM A ŽAMPIONYEva Francováhttp://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-53935270596096932722016-05-10T14:25:34.700-07:002016-05-10T14:25:34.700-07:00...vyzkoušeno...žampióny v této úpravě jsou dokona......vyzkoušeno...žampióny v této úpravě jsou dokonalé (jen jsem jablečný ocet nahradila sladkým rýžovým ;-) Řepu předem pár hodin marinuji (oliv.olej, umeocet), je pak stravitelnější a chutnější, a namočené kešu mixuji s pažitkou, medvědím česnekem, lahůdkovým droždím (dávám ale jen 2 čajové lžičky na 100g kešu), citr. šťávou, trochou vody, špetkou pepře a lžicí oliv.oleje. Talíř jsem doplnila krátce napařeným baby špenátem, ale může být i syrový, aby to bylo 100% raw, a nemělo to chybu ;-)Moninka.xhttps://www.blogger.com/profile/06324511581577989198noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-60188709963541084422016-05-07T14:49:27.841-07:002016-05-07T14:49:27.841-07:00Tento recept mi vzhledově připomíná úžasné raw rav...Tento recept mi vzhledově připomíná úžasné raw ravioly z červené řepy (viz web veganotic.cz), kde jsou plátky řepy předem marinovány ve směsi olivový olej, citronová šťáva, sůl. Lahůdka, moc doporučuji! Zde mě hodně zaujaly marinované sušené žampióny - musím vyzkoušet ;-) Moninka.xhttps://www.blogger.com/profile/06324511581577989198noreply@blogger.com