tag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post6919641952787668132..comments2024-03-27T22:06:29.752-07:00Comments on Kuchařka ze Svatojánu: KVÁSKOVÝ CHLEBA S ČERVENOU ŘEPOUEva Francováhttp://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-43666983254941378302016-05-26T05:31:24.112-07:002016-05-26T05:31:24.112-07:00Dobrý den, určitě, experimentování je nanejvýš žád...Dobrý den, určitě, experimentování je nanejvýš žádoucí! :)Eva Francováhttps://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-7895424967387156112016-05-26T04:56:49.459-07:002016-05-26T04:56:49.459-07:00Myslíte, že by šla syrovátka něčím nahradit? Dělal...Myslíte, že by šla syrovátka něčím nahradit? Dělala jsem takový recept na kváskový chleba bez hnětení ze špaldové a žitné mouky a šoupla jsem do toho dva upečené brambory... tak mě napadlo tam dát tu řepu místo brambory..:?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10007243449034559817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-65104737861783772752014-04-01T04:04:17.051-07:002014-04-01T04:04:17.051-07:00Taktéž jsem se setkal s tím, že si některé kuchařk...Taktéž jsem se setkal s tím, že si některé kuchařky (i kuchaři) nechtějí "špinit" ruce od červené řepy, strouhat atp. To, ale nekoresponduje s Vaším hezkým krédem uvedeným v záhlaví.<br />V rychlosti se dívám i na další recepty, které musíme ozkusit se sušenou zeleninou. Vidím to na květákovou polévku.....Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10843281225390582317noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-21030989619235840972014-04-01T01:30:21.795-07:002014-04-01T01:30:21.795-07:00to máte asi pravdu, já nakupuju zeleninu od místní...to máte asi pravdu, já nakupuju zeleninu od místního farmáře anebo aspoň z Čech, díky za informace ohledně výrobyEva Francováhttps://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-67313958253323301832014-04-01T01:22:11.345-07:002014-04-01T01:22:11.345-07:00Ano, také jsem zastánce čerstvé zeleniny, ale poku...Ano, také jsem zastánce čerstvé zeleniny, ale pokud si ji zákazník nevypěstuje sám, tak upřímně konkrétně u červené řepy, která je na řetězcích je takřka jistý původ země PL, EU a nikoliv od nás z Čech. Při šerném sušení jsou zachovány takřka všechny potřebné vytamíny a minerály. Výrazně tím při použití suché varianty navyšujeme i tolik potřebnou vlákninu, které má řepa po usušení takřka 15% ve 100g. Koncentrát vzniká tím, že z vylisované čerstvé šťávy odpaříme vodu, filtrujeme atp. a tím dojde k zahuštění. Nicméně snažím se dělat osvětu lidem ve smyslu tradičního a šetrnného uchování potravin dle zvyklostí našich babiček. Jak říkám, "Lepší česká sušená, než-li zahraniční chemická či s vodu mražená". Rád poskytnu vzorky....Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10843281225390582317noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-88130908299633610632014-03-31T02:12:55.973-07:002014-03-31T02:12:55.973-07:00syrová je k dostání po celý rok, v čem je lepší su...syrová je k dostání po celý rok, v čem je lepší sušená nebo koncentrovaný výrobek?Eva Francováhttps://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-10447071177162029162014-03-31T01:33:37.110-07:002014-03-31T01:33:37.110-07:00Zdařilý recept. Běžně doporučujeme naši českou suš...Zdařilý recept. Běžně doporučujeme naši českou sušnou červenou řepu, jak mletou, tak kostičky a taktéž náš 100% koncentrát z červené řepy. www.on-dracek.czAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10843281225390582317noreply@blogger.com