tag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post2917499619530068710..comments2024-03-27T22:06:29.752-07:00Comments on Kuchařka ze Svatojánu: ARTYČOK KARDOVÝEva Francováhttp://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-49765097050363210072016-08-09T21:20:30.571-07:002016-08-09T21:20:30.571-07:00Děkuju pěkně :)Děkuju pěkně :)Eva Francováhttps://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-69094507209752427602016-08-09T13:44:23.532-07:002016-08-09T13:44:23.532-07:00Dobrý deň, nestretla som sa s ňou osobne, ale dnes...Dobrý deň, nestretla som sa s ňou osobne, ale dnes som si práve listovala kuchárkou z Provence a tam som sa dočítala, že je to zimná zelenina. Odporúčajú tam dať variť osolenú vodu, priliať do misy so studenou vodou šťavu z pol citróna. Z artyčokov odstrániť ostré listy a korene, nakrájať na 5 cm dlhé kúsky a odstrániť z nich tuhé vlákna. Kúsky vložiť do vody s citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Do vriacej vody naliať šťavu z druhej polovice citróna a bouquet garni. Kúsky artyčokov preniesť dierovanou naberačkou do vriacej vody a variť cca 25 minút. Scediť a odložiť. Potom sa na panvici rozohreje olivový olej, pridajú sa kúsky artyčokov a zahrievajú sa 8 - 10 minút. Horúce sa dajú na nahriatu misu. Polievajú ich omáčkou. Tak skúste nabudúce, možno to bude lepšie. Tinkahttps://www.blogger.com/profile/11017881199328605056noreply@blogger.com