tag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post7712114949637013998..comments2024-03-27T22:06:29.752-07:00Comments on Kuchařka ze Svatojánu: ALPSKÉ KOŘENĚNÉ CUKROVÍEva Francováhttp://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-32184916747544778482017-12-27T22:50:45.817-08:002017-12-27T22:50:45.817-08:00Vtip je možná v tom, že po 15 minutách není uvnitř...Vtip je možná v tom, že po 15 minutách není uvnitř dokonale propečené, ale měkké. Možná ho příště pečte jen 10 minut. Mně se nedrobilo a krájelo se dobře. Proč je "alpské" nevím, v časopise ho tak nazvali. Bohužel už si nevzpomínám, o jaký časopis šlo, opsala jsem si recept na návštěvě :)Eva Francováhttps://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-6052463815721925962017-12-27T13:32:02.631-08:002017-12-27T13:32:02.631-08:00Téměř nikdy se nedržím striktně receptů, zkouším v...Téměř nikdy se nedržím striktně receptů, zkouším variace či upravuji dle surovin doma. Tentokrát jsem se ale receptu opravdu přesně držela, dokonce jsem si i ve větším městě obstarala galgán, až na to, že mi trochu ujela ruka a dala jsem do těsta skoro celou lžičku prášku do pečiva. Cukroví chuťově znamenité, jen mi při pečení hadi místy napraskli, a tak se i hůře krájeli. Přikládám to většímu množství kypřidla nebo příště nedat Hrašku, ale normálně domácí vejce...? I když jsem cukroví uchovávala v chladu v plechové dóze s jablkem, stejně je docela drobivé... Nicméně chuťově je to slast! Rozhodně se k tomuto receptu budu ráda vracet a velké díky za něj :-) Ještě jsem dumala nad názvem - proč zrovna "alpské", když koření je exotické...? Moninka.xhttps://www.blogger.com/profile/06324511581577989198noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-8655695990811284302017-12-05T22:31:09.013-08:002017-12-05T22:31:09.013-08:00Díky za zprávu z terénu! :)Díky za zprávu z terénu! :)Eva Francováhttps://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-24982098478976962262017-12-05T11:53:17.556-08:002017-12-05T11:53:17.556-08:00Právě jsme s mojí čtyřletou dcerkou Růženkou dopek...Právě jsme s mojí čtyřletou dcerkou Růženkou dopekly a cukroví je vynikající.Hlavně kokosový cukr je fajn.Neškodí diabetikûm.Nenamlela jsem jej a vůbec to nevadí.Krásně se rozpustil.Díky za recept.Světlanahttps://www.blogger.com/profile/03323031475077292269noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-89999643097629938332017-12-04T10:58:55.348-08:002017-12-04T10:58:55.348-08:00Děkuju:)Děkuju:)Magdahttps://www.blogger.com/profile/11573559822836173231noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-47434934369507239862017-12-04T10:16:22.569-08:002017-12-04T10:16:22.569-08:00Dobrý den, Alsany se prodávají dva, jeden zelený, ...Dobrý den, Alsany se prodávají dva, jeden zelený, obyčejný a druhý zlatý, který je bio. To znamená, že na jeho výrobu byly použity palmy z udržitelné produkce, tedy nikoliv z plantáží na místě bývalých pralesů.<br />Můžete ale použít jiný tuk, pokud k označení bio důvěru nemáte, vyrábí se ryze slunečnicový nebo kokosový margarín.Eva Francováhttps://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-65646940341129318692017-12-04T09:59:05.368-08:002017-12-04T09:59:05.368-08:00Můžu se zeptat - ten Alsan jako palmový tuk nepodp...Můžu se zeptat - ten Alsan jako palmový tuk nepodporuje kácení stromů? Já se v problematice detailně nevyznám a důvěřuju vám, jen by mě to zajímalo. Děkuju, určitě vzkouším:)Magdahttps://www.blogger.com/profile/11573559822836173231noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-22000205265949464722017-12-02T07:22:24.469-08:002017-12-02T07:22:24.469-08:00Galgán je trochu zázvoru podobný, je aromatičtější...Galgán je trochu zázvoru podobný, je aromatičtější, ovšem nikoliv štiplavě jako zázvor, ale sladce, třeba jako pomeranč :)Eva Francováhttps://www.blogger.com/profile/01739823010745664118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2802154246942410779.post-70328270456589663862017-12-02T07:18:03.290-08:002017-12-02T07:18:03.290-08:00Hmmm, cukroví vypadá vskutku lákavě, takže ho otes...Hmmm, cukroví vypadá vskutku lákavě, takže ho otestuji ;-) Zaujal mě v receptu galgán... Dočetla jsem se, že vůní a chutí je podobný zázvoru... Dal by se tedy nahradit mletým zázvorem nebo byste ho NEvynechávala? Děkuji za odpověď!Moninka.xhttps://www.blogger.com/profile/06324511581577989198noreply@blogger.com