Ostrý, ale vynikající!
100% vegan
V mlýnku na mák nebo na kávu umeleme 50 g sezamového semínka a v míse ho promícháme se lžičkou bylinkové soli, 150 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžícemi olivového oleje a 80 ml studené vody, kterou přidáváme postupně. Zpracujeme těsto, které vtlačíme prsty nebo rozválíme do vymaštěné koláčové formy. Necháme zvýšený okraj, propícháme vidličkou.
130 g neloupané červené čočky uvaříme ve vodě doměkka (asi 20 – 30 minut), scedíme a necháme okapat. Na dvou lžících olivového oleje necháme změknout pět nakrájených cibulí a čtyři stroužky česneku, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, lžičku soli, dvě lžičky koření garam masala, čerstvě mletý pepř, půl lžičky kurkumy a opékáme, dokud koření nezačne intenzivně vonět. Přidáme okapanou vařenou čočku, 180 g rajského protlaku a lžíci sladového sirupu. Zamícháme a necháme 10 minut dusit pod pokličkou. Hotovou čočkovou náplň navrstvíme na korpus, uhladíme a v troubě rozehřáté na 220 stupňů pečeme 20 – 30 minut. Podáváme se salátem.
více ZDE
opravdu 5 cibuli?
OdpovědětVymazatklidně dejte šest, jestli se vám to zdá málo :)
Vymazat