INDICKÁ MRKEV

V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce sezamového oleje, vmícháme půl kila mrkve nakrájené na špalíčky, zasypeme lžící sušené třtinové šťávy (nebo cukru), lžičkou kurkumy, půl lžičkou drceného koriandru a třemi nadrcenými tobolkami kardamomu. Osolíme, ochutíme lžící jablečného octa, zalijeme 150 ml horké vody, přiklopíme a dusíme „na skus“. Odstavíme, vmícháme pepř, petrželku a lžíci sezamového oleje a dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s rýží basmati.


2 komentáře:

  1. Další lákavý recept. Vyzkouším s radostí :o).
    Alena

    OdpovědětVymazat
  2. Lahodná, exotická směs koření, k mrkvi se skvěle hodí, s jasmínovou rýží a napařeným lahůdkovým tofu to byl výtečný oběd :-)

    OdpovědětVymazat