Je hotový natošup a moc dobrý.
V míse promícháme 200 g polohrubé mouky, 100 g celozrnné žitné mouky, lžičku skořice, 4 lžíce kakaa, 70 g rapadury (nebo cukru), 1 lžíci kypřicího prášku, jedno najemno nastrouhané jablíčko, 200 ml rostlinného mléka a 100 ml oleje. Nalijeme do vymaštěného pekáčku (asi 25/35 cm) a pečeme při 180 stupních asi 30 minut. Po vychladnutí potřeme zavařeninou a polijeme čokoládovou polevou.
Udělala jsem jej místo jablíčka s hruškou, kterých teď máme víc:)
OdpovědětVymazatMoc dobrý, ale příště musím dát méně kypřícího prášku, jak už na něj asi nejsem tak zvyklá, strašně mi v perníku "vadil"...
pokud jste dávala kupovaný, tak je to asi moc, já mám svůj domácí a toho se dává víc, moje chyba, že jsem to nezmínila
VymazatJá dala 2 lžičky kypčicího prášku s vinným kamenem a půl lžičky sody. Když se používá soda, je lepší dát i 1-2 lžičky citrónové šťávy (aktivuje sodu).
OdpovědětVymazatŽádná pachuť cítit nebyla ;-)