250 g čočky propláchneme a vaříme ve dvou litrech zeleninového vývaru spolu se lžičkou kurkumy a lžičkou mletého kardamonu. Po dvaceti minutách varu přidáme jednu plechovku krájených rajčat, 50 g uvařené rýže, necháme přejít varem a vypneme plotýnku. Na třech lžících přepuštěného másla osmahneme zvolna velkou pokrájenou cibuli, kousek najemno nakrájeného čerstvého zázvoru. Přidáme koření: 1 chilli paprička (můžete vynechat), půl lžičky drceného římského kmínu, lžičku ostrého kari a půl lžičky drceného koriandru, smažíme pár minut, dokud se koření nerozvoní. Přidáme do polévky, osolíme a necháme odležet.
Pokud dáte místo dvou litrů vývaru pouze půllitr, máte dhal, luštěninovou kaši, tradiční indickou přílohu.
více polévek najdete na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu
Žádné komentáře:
Okomentovat