KOLÁČ S RICOTTOU A JABLKY

Ze 300 g polohrubé mouky, 150 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 sáčku vanilkového cukru, 1 žloutku, 1 lžíce studené vody a špetky soli zpracujeme těsto. Dvě třetiny vtlačíme do větší (26 cm) dortové formy, ze třetiny uválíme váleček, obtočíme jej po obvodu těsta a vidličkou rozmáčkneme. Formu z těstem dáme na půl hodiny chladit a připravíme si náplň:
500 g jablek (asi 3 – 4 jablka) nakrájíme na osminky i se slupkou a podusíme je tři minuty v 200 ml jablečného moštu se dvěma lžícemi rumu. Jablka slijeme a necháme okapat, šťávu ale nevyléváme. Rozšleháme 4 žloutky se 100 g moučkového cukru, šťávou a kůrou z jednoho pomeranče, 1 sáčkem vanilkového pudingového prášku, 500 g ricotty a 100 ml šťávy z dušených jablek. Nakonec vmícháme sníh z 5 bílků. Polovinu ricottové směsi rozprostřeme na těsto, poklademe jablky a zakryjeme druhou polovinou. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 40 minut. Necháme vychladnout, poprášíme moučkovým cukrem a ozdobíme lístky meduňky.


více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat