Vynikající pomazánka, dá se jíst i teplá nebo použít jako nádivka třeba do plněných paprik nebo rajčat. Recept mám od Romana Uhrina, trošku jsem si ho poupravila.
Kostku bílého a kostku marinovaného tofu nastrouháme na jemném struhadle, zamícháme se 3 lžícemi sojové omáčky a necháme odstát.
Na dvou lžících oleje necháme změknout dvě pokrájené cibule, přidáme lžičku tlučeného hořčičného semínka a 100 g rozdrobeného čerstvého droždí a smažíme do zhoustnutí. Vmícháme postrouhané tofu, 4 prolisované stroužky česneku, lžičku soli a lžičku ochucujícího koření, třeba Solčanky nebo Vegi Vegi. Ve 180 ml vody rozmícháme vrchovatou lžíci kukuřičného nebo bramborového škrobu, vlijeme k pomazánce a dvě minuty vaříme. Nakonec vmícháme lžičku majoránky a 2 lžíce másla.
více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu
Žádné komentáře:
Okomentovat