Z 250 g polohrubé mouky, špetky soli, 20 g čerstvého droždí, dvou lžic cukru, 120 ml vlažného mléka a 40 g rozpuštěného másla zpracujeme obvyklým způsobem kynuté těsto, které dáme na hodinu na teplé místo vykynout.
1 kg rebarbory oloupeme, nakrájíme na kousky a se třemi lžícemi grenadiny a třemi lžícemi třtinového cukru podusíme asi deset minut, potom slijeme a necháme vychladnout.
Vykynuté těsto rozválíme na hluboký plech vymaštěný máslem a necháme ještě 15 minut odpočinout.
150 g sušenek rozmixujeme nebo nadrtíme a posypeme jimi těsto. Na sušenkové drobečky poklademe okapanou rebarboru a vše zalijeme těstíčkem z 200 g bílého jogurtu, 250 ml smetany ke šlehání, 140 g cukru a 5 velkých vajec.
Pečeme na 180 stupňů asi 45 minut.
více moučníků najdete na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu
Žádné komentáře:
Okomentovat