ZELENINOVÝ ŠAŠLIK S RAJČATOVOU OMÁČKOU

Uvaříme asi 12 až 16 malých nových brambor i se slupkou, necháme je vychladnout a překrojíme je na polovic. 2 červené papriky nakrájíme na čtverečky, 4 cibule na osminky a jednu cuketu na půlkolečka. Na špejle střídavě napichujeme pokrájenou zeleninu a rovnáme je do pekáčku z rozpáleným olejem. Pokapeme je olejem, posolíme, posypeme červenou paprikou, tymiánem a čerstvě mletým pepřem a dáme na půl hodiny péct do trouby rozpálené na 230 stupňů. Mezitím si připravíme omáčku:
Na dvou lžících oleje necháme změknout dvě pokrájené cibule a 4 stroužky česneku, přidáme konzervu krájených rajčat, 150 ml červeného vína, dvě lžíce kaparů, sůl a lžíci cukru a podusíme do zhoustnutí.




více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat