Původně to měly být koláčky, ale nakonec z toho jsou dva plechy metynky
Do mísy prosejeme 400 g polohrubé bílé mouky a 200 g celozrnné špaldové mouky, uprostřed uděláme důlek a do něj rozdrobíme 30 g čerstvého droždí. Posypeme je lžičkou cukru, zalijeme 100 ml vlažného mléka a rozmícháme na kašičku. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme v teple vzejít kvásek. Přidáme 2 vejce, 100 g rozpuštěného másla, 50 g krupicového cukru, lžičku strouhané citrónové kůry, špetku soli a 150 ml vlažného mléka a dobře zpracujeme měkké těsto, které dáme na hodinu do tepla vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme na dva plechy, posypeme je 100 g hrozinek předem namočených do šťávy z 1 citrónu a potřeme tvarohovo-makovým krémem připraveným ze 750 g tvarohu, 100 g cukru, mléka podle potřeby a vychladlého mletého máku předem 5 minut povařeného v 200 ml mléka se dvěma lžícemi cukru, lžičkou skořice a lžičkou strouhané citrónové kůry. Navrch dáme drobenku ze 40 g másla, 60 g hrubé mouky a 50 g moučkového cukru. Pečeme při 180 stupních 20 minut
více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu
Žádné komentáře:
Okomentovat