DUŠENÁ ZELENINA S NOKY

Podle Anuše Kejřové
Do 375 ml vroucího osoleného mléka vsypeme 150 g krupice, přidáme 40 g másla a vaříme, dokud se nelepí. Odstavíme, necháme částečně zchladnout a postupně vmícháme 3 vejce. 
V kastróle rozpustíme dvě lžíce másla, přidáme lžíci cukru, necháme trochu zezlátnout, vsypeme dvě lžíce hladké mouky a umícháme světlou jíšku. Na jíšku nalijeme 300 ml studené vody, umícháme dohladka a vsypeme 200 g zeleného hrášku a 200 g kedlubny nakrájené na malé kostičky (já kedlubny namíchala s tuřínem). Osolíme, přidáme špetku sušeného kopru (pokud máme čerstvý, přidáme ho až nakonec) a dusíme doměkka. Ve 100 ml smetany rozmícháme lžičku hladké mouky, přidáme čerstvě tlučený pepř a povaříme krátce v zelenině.
Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z těsta nočky a zavařujeme je do vroucí vody. Vaříme 5 – 6 minut.
Na talíři sypeme nasucho opraženou strouhankou a zelenou petrželkou.



více ZDE

1 komentář:

  1. Vďaka za inšpiráciu Evi, s miernou obmenou, vyhodením smotany, prípravou bezmliečnych nok a nahradením hrášku mladučkými kukuričnými klasmi. U mňa doplnené o tempeh. Veľmi dobré zvláčňujúce jedlo + rýchlovka v kuchyni.

    OdpovědětVymazat