Červená řepa na mě ze záhonu už týden volala, tak jsem ji vyslyšela. Tahle výtečná aromatická polévka má velmi zvláštní, sladkou chuť díky zkaramelizované cibuli a červenému vínu.
Půl kila červené řepy oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka ve vodě tak, aby byly sotva ponořené. Dvě červené cibule nakrájíme, v hrnci zasypeme třemi lžícemi třtinového cukru a na mírném plameni při občasném zamíchání zahříváme, dokud cibule s cukrem nezkaramelizuje. Přilijeme 75 ml červeného vína a 3 lžíce červeného vinného octa a dusíme, dokud se tekutina úplně neodpaří. Uvařenou řepu přidáme k cibulovému základu, osolíme a společně rozmixujeme. Smícháme bílý jogurt s čerstvě strouhaným křenem a na talíři jím ozdobíme porce polévky. Sypeme pažitkou. V horkých dnech můžeme podávat vychlazené.
více TADY
Žádné komentáře:
Okomentovat