V míse smícháme 100 g žitné mouky, 200 g celozrnné špaldové mouky, 200 g hladké bílé pšeničné mouky, lžičku soli, lžičku cukru a 3 menší uvařené a najemno nastrouhané brambory. 20 g čerstvých kvasnic rozmícháme dohladka ve 300 ml vody, přidáme k mouce, dobře promícháme a vyklopíme na vál, kde uhněteme hladké těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme a necháme 30 minut odpočívat, nakonec do těsta vehněteme 5 lžic panenského olivového oleje a 3 lžíce lněného semínka. Mísu zakryjeme a dáme do chladničky na 12 hodin pomalu kynout, nejlépe přes noc.
Vykynuté těsto na vále krátce prohněteme, rozdělíme na 8 stejných kousků a z každého z nich vytvarujeme bagetku, kterou šikmo nařízneme několika zářezy.
Narovnáme na plech na pečicí papír, vložíme celý plech do igelitové tašky a necháme půl hodiny až hodinu kynout při pokojové teplotě. Bagetky potřeme mlékem a pečeme na 230 stupňů 20 minut.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat