Dvousalátí je výtečný odlehčený oběd, když cítíte, že potřebujete trochu brzdit v jídle
1/ Salát z orza, 100% vegan
Nasucho opražíme 50 g slunečnicových semínek a rozmixujeme je, do mixéru postupně přidáváme 10 lístků čerstvé šalvěje, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 200 g bílého tofu a 5 lžic panenského olivového oleje. Vznikne nám tak lahodné pesto.
Pokrájíme 100 g sušených rajčat naložených v oleji a v míse je rozmícháme s pestem, můžeme trochu naředit nálevem z oliv kalamati, které přijdou do druhého salátu.
Uvaříme 500 g orza podle návodu na obale, vmícháme k omáčce v míse a po vychladnutí přidáme ještě 50 g nakrájené rukoly.
Na talíři zdobíme čerstvými rajčaty a jarní cibulkou.
2/ Ledový salát s olivami
Nejdříve připravíme zálivku: velkou lžíci medu necháme rozpustit ve lžíci vody, rozmícháme dohladka a přidáme šťávu z jednoho citrónu, půl lžičky soli a čerstvě mletý pepř. Hlávku ledového salátu nakrájíme, zamícháme s 200 g oliv kalamati a se zálivkou.
Podáváme se salátem s orza jako oběd
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat