TĚSTOVINOVÝ GULÁŠ

100% vegan.
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět dvě velké pokrájené cibule, přidáme 200 g květákových růžiček, 2 červené papriky a 1 větší mrkev nakrájené na kostičky, okořeníme lžící mleté papriky, 3 lžícemi domácího polévkového koření (nebo 1 lžící kupovaného), tymiánem, šalvějí, dobromyslí a rozmarýnem (s mírou) a pět minut mícháme. Přidáme lžíci dobré sojové omáčky, zalijeme 1 l horké vody a dusíme 10 minut. Vlijeme 300 ml vroucí vody, přidáme 200 g semolinových těstovin a 200 g uzeného tofu nakrájeného na kostičky a dovaříme ještě 10 minut. Nakonec vmícháme utřený stroužek česneku a odstavíme, případně dosolíme.


více ZDE

3 komentáře:

  1. Dobrý den Evi :-) dnes jsem se nechala inspirovat tímto receptem ........ jen jsem navíc přidala ještě nastrouhaný sýr, vynechala papriku a vše zapekla v remosce :-) Celá rodina si moc pochutnala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za důvěru a za zprávu :)

      Vymazat
    2. ........ a já děkuji za skvělé recepty. S Vámi mě nikdy nedojde fantazie :-)

      Vymazat