V míse rozmícháme 200 g žitné mouky, 100 g hladké bílé mouky, 1 sáček vanilkového pudingového prášku a 1 sáček kypřicího prášku do perníku. V rendlíčku rozpustíme 120 g medu, 30 g másla, 4 lžíce uvařené melty. Necháme chvilku zchladnout a rozšleháme do směsi vajíčko. Tekutou směs nalijeme do mísy s moukou a zpracujeme měkčí těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout.
Těsto rozválíme asi na tloušťku půl centimetru, vykrajujeme perníčky a polovinu z nich potřeme žloutkem rozšlehaným s rumem a zdobíme mandlí. Perníčky upečeme na 180 stupňů a zchladlé plníme náplní ze 60 g drcených piškotů, 100 g meruňkové marmelády, 70 g rozehřátého medu a 50 g mletých ořechů. Necháme odležet do Vánoc.
více vánočního cukroví najdete TADY
Žádné komentáře:
Okomentovat