Tenhle recept je podle Maškrtnice, takže jsem si byla předem jistá úspěchem
Večer smícháme 300 g žitné mouky s 1/8 kávové lžičky instantního droždí a 300 g vody, dáme nádobu do igelitové tašky a necháme 12 – 16 hodin pracovat.
Druhý den ve velké míse smícháme 600 g hladké mouky, 15 g soli, ¼ lžičky instantního droždí, obsah nádoby s kváskem ze včera a 300 g vody. Dobře zpracujeme hladké, nelepivé těsto, které dáme do tepla kynout. Po hodině vyndáme těsto na pomoučený vál, jednou ho přeložíme a vrátíme zpět do mísy na další hodinu. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly, dlaní každý díl rozmáčkneme do placky, kterou přeložíme podélně – a ještě jednou. Prsty smáčkneme šev a necháme na vále půl hodiny odpočívat. Potom z každé šišky vytvarujeme prsty dlouhé bagety a položíme je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Celý plech vložíme do igelitové tašky a necháme ještě dvě hodiny kynout. Před pečením bagety šikmo nařízneme a pečeme 20 – 25 minut v předem rozpálené troubě na 250 stupňů. Na dno trouby dáme plech se 150 ml vroucí vody.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat