NEPEČENÝ JAHELNÝ KOLÁČ S HRUŠKAMI

Zdravý a chutný moučník, 100% vegan
260 g jahel spaříme několikrát vroucí vodou, abychom je zbavili hořkosti a povaříme je 25 minut ve 750 ml sojového mléka se špetkou soli na hustou kaši. Odstavíme, vmícháme tři lžíce třtinového cukru a rozprostřeme do vymaštěného pekáčku.
5 velkých hrušek oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince. Dáme je do širšího rendlíku, zalijeme šťávou z půlky citrónu a hrnkem vody a dusíme 10 minut. Hrušky necháme okapat a vychladnout, nakrájíme do vějíře a poklademe na jáhly.
Ve 400 ml mrkvovo-jablečného moštu rozmícháme 5 lžic bramborového škrobu a lžičku třtinového cukru a svaříme na hustou kaši. Odstavíme, vmícháme dvě lžičky slunečnicového oleje a rychle rozprostřeme na hrušky, než ztuhne.
Necháme zcela vychladnout a nakrájíme.




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat