JEČNÉ CHILLI

100% vegan
Na rozehřátém oleji osmahneme ve velkém hrnci 300 g cibule, sůl, pěkný kousek čerstvého zázvoru a 2 stroužky česneku, všechno pokrájené najemno. Po deseti minutách přidáme 400 g mrkve a 300 g bílého zelí nakrájené na kostky, zasypeme jednou drcenou chilli papričkou (kdo chce pálivější, přitvrdí), lžičkou nadrceného římského kmínu a pepřem. Mícháme dalších 10 minut, přidáme 200 g propláchnutých ječných krup a ještě chvíli opékáme. Zalijeme 1 l zeleninového vývaru, přidáme 400 g krájených rajčat z plechovky a 200 g brambor nakrájených na kostky. Zakryjeme pokličkou a vaříme asi 30 – 40 minut. Vmícháme 250 g scezených, propláchnutých fazolí z plechovky a ještě krátce povaříme. Jíme s domácím chlebem sypané petrželkou.



více TADY

Žádné komentáře:

Okomentovat