Z 200 g celozrnné špaldové mouky, půl lžičky bylinkové soli a 70 g chladného másla rychle uhněteme v míse rukou drobenku, do které postupně přidáme 80 ml studeného mléka. Zpracujeme těsto, které vtlačíme do koláčové formy, propícháme vidličkou a dáme do chladu odpočinout.
Na náplň necháme rozmrazit 400 g špenátu, vymačkáme z něj vodu a dobře promícháme se 400 g najemno nastrouhaného bílého tofu, lžičkou bylinkové soli, čerstvě mletým pepřem, půl lžičkou kurkumy, půl lžičkou muškátového oříšku, utřeným stroužkem česneku, lžičkou kypřicího prášku, třemi lžícemi olivového oleje, dvěma lžícemi lahůdkového droždí, třemi lžícemi celozrnné mouky, 50 g nasucho opražených slunečnicových semínek a jednou pokrájenou cibulí. Náplň navrstvíme na korpus a pečeme na 200 stupňů 30 – 40 minut.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat