100% vegan. Je vynikající!
Z 50 g žitné mouky, 75 g celozrnné pšeničné mouky, 125 g hladké bílé mouky, půl lžičky soli, 12 g (čajovou lžičku) žitného kvásku a 200 ml vody umícháme těsto, které necháme zakryté v míse 12 hodin kynout v teplé místnosti. Vykynuté těsto vyklopíme na dobře pomoučený vál a prohněteme. Zformujeme do bochánku a necháme na vále 15 minut odpočívat. Těsto přeložíme na vymaštěný plech, mokrýma rukama roztáhneme do požadovaného tvaru (na velký plech kolo, na malý až do krajů), vložíme do mikrotenové tašky a necháme dalších 15 minut odpočívat. Mezitím si připravíme omáčku. Na olivovém oleji necháme změknout pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme misku nasekaných mladých kopřiv a krátce osmahneme. Nakonec vmícháme konzervu krájených rajčat (v létě použijeme raději čerstvá), osolíme a necháme zhoustnout. Omáčku rozetřeme na těsto a pečeme na 230 stupňů 15 minut. Povrch posypeme čerstvými bylinkami: pažitkou, popencem, sedmikráskou, mladými lístky jitrocele a pampelišky, vrbinou penízkovou a samozřejmě bršlicí.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat