BRAMBOROVÁ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM

Věřte nevěřte, je vynikající, pohladí žaludek a zahřeje.
V hrnci rozehřejeme tři lžíce másla ghí a osmahneme na něm velkou červenou cibuli nakrájenou na kostičky, dva utřené stroužky česneku a lžíci strouhaného čerstvého zázvoru. Přidáme 600 g brambor nakrájených na kostky a ještě asi pět minut restujeme společně.
Podrtíme nebo nameleme 4 lžíce sezamového semínka, promícháme je se šťávou z půlky citrónu, dvěma lžícemi sojové omáčky, 30 g lahůdkového droždí a lžící koření garam masala. Metličkou rozšleháme dohladka v 800 ml vody a vlijeme k polévkovému základu. Vmícháme 350 g špenátu a vaříme 20 minut. Částečně pomixujeme ponorným mixérem, dosolíme. Vmícháme 200 ml smetany a prohřejeme.



více polévek najdete ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat