MAKOVNÍK Z NEMLETÉHO MÁKU

Tenhle skvělý recept mi poslal jeden z vás, fanoušků Kuchařky. Na polovinu jsem snížila množství cukru, vynechala olej, který původní recept obsahoval, protože mák je přirozeně plný oleje a mák na noc namočila do mléka – tím pádem jsem mohla ubrat i mouku, z původního množství 600 g stačilo jen 400 g. Trochu jsem se bála, že nemletý mák nebude v moučníku dobrý, ale chutnal nám! Takže děkuju za recept
Večer předem namočíme 250 g nemletého máku do 250 ml mléka a necháme přes noc nabobtnat. Do máku vmícháme dvě celá vejce, 500 ml bílého jogurtu, 120 g tmavého cukru, 400 g polohrubé mouky a polévkovou lžíci a půl kypřicího prášku. Dobře rozmícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 30 minut.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat