Do mísy prosejeme 400 g polohrubé bílé mouky a 200 g celozrnné špaldové mouky, uprostřed uděláme důlek a do něj rozdrobíme 30 g čerstvého droždí. Posypeme je lžičkou cukru, zalijeme 100 ml vlažného mléka a rozmícháme na kašičku. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme v teple vzejít kvásek. Přidáme 2 vejce, 100 g rozpuštěného másla, 50 g krupicového cukru, lžičku strouhané citrónové kůry, špetku soli a 150 ml vlažného mléka. Nakonec zapracujeme do těsta hrst bezových kvítků bez stopek a dobře zpracujeme měkké těsto, které dáme na hodinu do tepla vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme na hady, rozdělíme asi na 25 stejných kousků, z každého rozválíme placičku, naplníme lžičkou želé z květů černého bezu, dobře zabalíme, aby nám náplň při pečení nevytekla, potřeme žloutkem s mlékem a posypeme drobenkou: 40 g másla, 50 g moučkového cukru, 60 g hrubé mouky a dvě hrsti čerstvých bezových květů. Pečeme při 230 stupních asi 20 - 30 minut podle individuální výkonnosti trouby.
více ZDE
ten bez je bez chyby!bez vadnej!:)těším se na tipy na bezinky:)
OdpovědětVymazat