CHŘEST S KEDLUBNOVOU RÝŽÍ

100% vegan
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu a osmahneme. Vsypeme 200 g propláchnuté jasmínové rýže, osolíme a zalijeme 400 ml horké vody. Přivedeme k varu, ztlumíme plamen a zvolna dusíme 20 minut, dokud se neodpaří všechna voda. 500 g bílého chřestu oloupeme a nakrájíme na špalíky. V pánvi rozehřejeme tři lžíce panenského olivového oleje, přidáme chřest, misku sekaných bylin (šalvěj, máta, dobromysl, rozmarýn), tři utřené stroužky česneku, osolíme a na středním plameni smažíme, dokud není chřest měkký tak akorát, jen dokřupava. Podáváme s kedlubnovou rýží a zeleninovým salátem.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat