100% vegan
500 g rebarbory oloupeme a nakrájíme na kousky. V rendlíku ji zalijeme 100 ml ovocného sirupu nebo šťávy (já použila domácí třešňový) a 15 minut dusíme. Přebytečnou šťávu slijeme.
V míse promícháme 200 g najemno namletých ovesných vloček, 50 g rozmixovaných slunečnicových semínek, 100 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, 1 lžičku kypřicího prášku, 100 ml datlového sirupu a 50 ml slunečnicového oleje. Dvě třetiny těsta natlačíme do dortové formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem a potřeme rebarborovou nádivkou. Do zbytku těsta vmícháme 100 g nadrobno nasekaných kešu oříšků a posypeme jím rebarboru. Jemně přitlačíme rukou a pokropíme dvěma lžícemi datlového sirupu. Pečeme na 200 stupňů 50 - 60 minut, krájíme zcela vychladlé, nejlepší je odleželý přes noc. Zdobíme datlovým sirupem.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat