ROLKY SE ŠPENÁTEM A TOFU

100% vegan.
Na záhonku se nám urodil konečně špenát, takže jsem byla sklízet. V míse rozmícháme 160 g polohrubé bílé mouky, 160 g celozrnné špaldové mouky, lžičku himálajské soli (pořád ještě mám tu kamennou od maminky, dovezenou z Japonska), půl lžičky kurkumy, lžičku sušeného česneku, lžíci sušené dobromysli a lžičku kypřicího prášku. Dobře promícháme a vlijeme 200 ml studené vody. Prohněteme v pružné těsto, jehož konzistenci případně upravíme pomocí vody nebo mouky. Bochánek těsta rozdělíme na 16 stejných dílů a na dobře pomoučeném vále z nich vyválíme tenké placičky, které proložíme potravinářskou fólií nebo povoskovaným papírem a necháme odpočinout. Mezitím si připravíme náplň: 200 g čerstvého špenátu spaříme v cedníku vloženém do mísy vroucí vodou, necháme dvě minuty odstát a propláchneme studenou vodou. Vymačkáme vodu a nasekáme nadrobno. 400 g přírodního tofu najemno nastrouháme, osolíme, ochutíme čtyřmi utřenými stroužky česneku, dvěma lžícemi lahůdkového droždí a čtyřmi nadrobno nasekanými naťovými cibulkami. Vmícháme špenát a plníme do placiček, které zarolujeme jako palačinku a klademe na plech vyložený pečicím papírem spojem dolu. Potřeme olivovým olejem a pečeme na 200 stupňů asi 20 – 25 minut. Podáváme s hummusem .



více ZDE
výroba hummusu ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat