CIBULOVÉ KRUCÁNKY

100% vegan
Do mísy dáme 300 g hladké bílé mouky, 200 g celozrnné špaldové mouky, zamícháme a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme 20 g čerstvého droždí. Posypeme ho lžičkou cukru a rozmícháme se 100 ml vlažného slunečnicového (nebo jiného rostlinného) mléka na kašičku, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Do mísy s kváskem vmícháme 4 lžíce panenského olivového oleje, lžičku bylinkové soli, 150 ml vlažného slunečnicového mléka a jednu až dvě naťové cibulky pokrájené nadrobno. Zpracujeme na vále tužší těsto, vrátíme do mísy, potřeme olejem a dáme na hodinu do tepla kynout. Vykynuté těsto prohněteme na vále a rozválíme na půlcentimetrovou placku, kterou nakrájíme na trojúhelníky. Smotáme je jako rohlíčky, konce překřížíme a vmáčkneme do středu. Na plechu vyloženém pečicím papírem je potřeme vodou převařenou s trochou jedlé sody a pečeme na 230 stupňů 15 – 20 minut.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat