Je výborný a zdravý.
V míse smícháme 300 g celozrnné špaldové mouky, půl lžičky soli, 100 g pokrájených sušených meruněk a 100 g lískových oříšků. Do odměrky odvážíme 10 g žitného kvásku, promícháme s 50 g agávového sirupu a doplníme do 300 ml vlažnou vodou. Dobře rozmícháme a přilijeme do mísy k mouce. Promícháme a necháme zakryté v teple 12 hodin kynout, nejlépe přes noc.
Vykynuté těsto párkrát přeložíme na vále nebo v míse, necháme 15 minut odpočívat a potom je přemístíme do vymaštěné formy na biskupský chlebíček. Vložíme do mikrotenové tašky (kvůli udržení vlhkosti) a necháme dvě hodiny kynout.
Smícháme 100 g různých semínek a oříšků, mohou být částečně i pomleté: mandlí, lískových oříšků, kešu, lněného a sezamového semínka s 50 g javorového sirupu. Tuto směs navrstvíme na těsto ve formě a pečeme v troubě vyhřáté na 230 stupňů 30 – 40 minut, pokud by se nám zdálo, že se ořechová krusta připaluje, můžeme vršek zakrýt alobalem.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat