KVÁSKOVÝ KOLÁČ SE ZELÍM

Původně jsem to chtěla nazvat pizzou, ale Italové z Itálie by asi protestovali 
300 g hladké mouky promícháme v míse se dvěma lžícemi chia semínek, dvěma lžícemi slunečnicových semínek a půl lžičkou soli. 15 g žitného kvásku rozmícháme v 270 ml vody, přidáme dvě lžíce oleje a vlijeme k mouce. Promícháme, mísu dáme do mikrotenové tašky a necháme 12 hodiny kynout v teple, nejlépe přes noc. Vykynuté těsto přemístíme na pomoučený vám, několikrát přeložíme a rozválíme na jeden velký nebo dva menší plechy.
V pánvi rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje a osmahneme na něm dvě pokrájené cibule a čtyři nasekané stroužky česneku. Přidáme 750 g nakrájených rajčat, lžíci třtinového cukru a osolíme. Dusíme odkryté za občasného promíchání asi 30 minut, dokud se neodpaří většina tekutiny a nevznikne hustá omáčka.
500 g bílého zelí nakrájíme na tenké nudličky, zasypeme půl lžičkou soli a dobře v míse promačkáme, až zkřehne.
Rajčatovou omáčku rozetřeme na těsto na plechu, posypeme zelím, zelenými olivami, pokapeme olivovým olejem a upečeme při 230 stupních dokřupava, trvá to asi půl hodiny.




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat