V naší rodině se zavařovaly vždycky okurky se sacharinem, letos jsem si ale řekla, že už ho používat nechci. Takže jsem zkusila něco jiného.
Drobné okurky očistíme kartáčkem a narovnáme do sklenic. Povrch posypeme lžičkou estragonu (pokud máte čerstvý, použijte ho), vložíme dva velké stroužky česneku a kolečko červené kapie. Nálev připravíme takto: svaříme 1 l octa, 2 l vody, 60 g soli a 60 g cukru. Horkým nálevem zalijeme okurky ve sklenicích, uzavřeme víčkem a sterilujeme při 80 stupních 20 minut.
více ZDE
Díky za inspiraci, vyzkouším:-) Taky jsem řešila starý rodinný recept se sacharinem.
OdpovědětVymazatjsou kyselejší a jinak aromatické, než jsme zvyklí, ale chutnají nám
VymazatDíky za inspiraci, já to řeším už několik let a nikde jsem nic nenašla, letos mám zavařeno (zase) podle starého receptu, ale asi zkusím ještě nějaké sehnat a udělat... a můžu se zeptat - křupou? :-)
OdpovědětVymazatřekla bych, že křupou méně než ty se sacharinem, patrně to je ten důvod, proč se do nálevu přidává :)
Vymazat