CIZRNA PO INDICKU

Jedna z mnoha variací na moje oblíbené indické luštěniny. Vždycky si na nich pochutnám.
Večer předem namočíme 200 g cizrny a druhý den ji uvaříme doměkka. V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a osmahneme na něm čtyři utřené stroužky česneku, pokrájenou červenou cibuli a lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru. Přidáme lžičku čerstvě tlučeného koření: koriandru, pepře, římského kmínu a hořčičného semínka, lžičku soli a dvě lžičky garam masaly. Mícháme pár minut, aby se chutě a vůně dobře propojily a rozvinuly. Vsypeme 200 g propláchnuté červené čočky a ještě minutu nebo dvě společně mícháme. Přidáme 400 g sterilovaných rajčat a uvařenou cizrnu, zalijeme 200 ml horké vody, zamícháme, přiklopíme a dusíme 20 minut. Ochutíme lžící citrónové šťávy, jíme nejlépe s indickými plackami, ale lze i s chlebem.


více ZDE

3 komentáře:

  1. Dobrý den paní Evo,
    prosím, kde se dají sehnat indické placky ? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevím, já si je dělám :)

      Vymazat
    2. Hladkou mouku společně se špaldovou zhruba v poměru 2:1 vysypeme na vál (já to dělám od oka, ale používám asi půl až třičtvrtě kila mouky), osolíme a po částech zapracováváme tolik vody, aby vzniklo hladké, tak akorát tuhé těsto, někdy přidám i dvě tři lžíce oleje. Těsto zabalím do fólie a nechám přes noc v chladničce. Druhý den prohněteme a ukrajujeme kousky, které rozvalujeme na tenké placičky. Opékáme přímo na tále kamen nebo na suché pánvi.

      Vymazat