250 g cizrny namočíme večer předem do vody, druhý den ji vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka, trvá to asi 45 minut. V pánvi WOK rozehřejeme tři lžíce oleje a necháme na něm změknout cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme 4 utřené stroužky česneku, kousek strouhaného zázvoru, lžičku kurkumy, lžičku tlučeného koriandru, lžičku tlučeného římského kmínu, půl lžičky tlučeného pepře a lžičku koření garam masala. Mícháme asi pět minut, aby se koření krásně rozvonělo. Přidáme půl kila bílého zelí nakrájeného na kostičky a společně několik minut opékáme. Vmícháme uvařenou a scezenou cizrnu a plechovku konzervovaných nakrájených rajčat (nejlépe domácí výroby). Osolíme, přiklopíme pokličkou a asi 20 – 30 minut dusíme, dokud zelí nezměkne. Zjemníme 200 ml mandlové smetany, prohřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s rýží basmati.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat