ČOČKOVÝ PREJT

Večer předem namočíme 300 g hnědé čočky do vody, druhý den vodu vyměníme a čočku uvaříme do poloměkka. 150 g jahel spaříme v cedníku třikrát vroucí vodou, přidáme k čočce a společně dovaříme doměkka. Slijeme přebytečnou vodu a osolíme.
Na dvou lžících oleje necháme změknout velkou cibuli, přidáme 200 g smaženého tempehu, opepříme a osmahneme dokřupava. Vmícháme do čočkové směsi, ochutíme dvěma lžícemi lahůdkového droždí, dvěma utřenými stroužky česneku, narovnáme do vymaštěného pekáčku a pokapeme olivovým olejem. Zapečeme při 200 stupních asi 30 minut.
Čtvrtku hlávky zelí nakrájíme na proužky, dvě menší červené řepy nakrájíme na špalíčky. Na oleji osmahneme červenou cibuli, přidáme zelí a řepu, okořeníme lžičkou fenyklu, půl lžičkou mletého zázvoru, půl lžičkou skořice a čtyřmi hřebíčky, podlijeme 100 ml bílého vína, osolíme, osladíme lžící třtinového cukru a dusíme doměkka. Okyselíme citrónovou šťávou, vmícháme jednu syrovou červenou řepu najemno nastrouhanou a podáváme k čočkovému prejtu.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat