Kokosové mléko si můžeme udělat i doma a přidávat ho třeba do různých moučníků nebo orientálních omáček.
85 g (250 ml) strouhaného kokosu vložíme do mixéru a zalijeme 250 ml horké převařené vody. Doporučuji opatrně, ne každý mixér je na horkou vodu stavěný. Rozmixujeme a přecedíme. Drť dobře rukama vymačkáme. Dostaneme 200 ml kokosového mléka, které se ve skleničce po vychladnutí rozdělí na dvě složky, ale mléko neztuhne tak jako kupované.
více ZDE
Dobrý den, paní Francová, na co použijete ten kokosový tuk? Ráda bych ho spotřebovala a přiznám se, že nevím na co. Děkuji a přeji krásný den.
OdpovědětVymazatDobrý den, paní Francová, na co použijete ten kokosový tuk? Ráda bych ho spotřebovala a přiznám se, že nevím na co. Děkuji a přeji krásný den.
OdpovědětVymazatDobrý den? Jaký tuk? Myslíte tu drť? Tu usuším a používám na vysypání forem při pečením, je de facto zbavená chuti i vůně.
VymazatVe skleničce se mi vytvořily dvě složky, ta spodní-taková šedá voda (mléko) a nad ní se mi usadila tuhá složka-tuk. S drtí jsem si poradila, posypala jsem s ní jablka do štrůdlu.
OdpovědětVymazatVe skleničce se mi vytvořily dvě složky, ta spodní-taková šedá voda (mléko) a nad ní se mi usadila tuhá složka-tuk. S drtí jsem si poradila, posypala jsem s ní jablka do štrůdlu.
OdpovědětVymazatAha, to není tuk, ten by vám v chladu ztuhnul. Tuhle tekutou složku vylévám.
VymazatAle ta spodní část není mléko jak paní píše ? Mléko je ta bílá část tužší konzistence, ne ?
Vymazatano
VymazatDobrý den, tak jsem si udělala mléko podle Vašeho návodu a bylo výborné, ale do rána mi v lednici úplně ztuhlo (po otočení nádoby dnem vzhůru se ani nehne :-)). Když ho rozehřeji bude to pořád ještě to mléko? Děkuji Jana
OdpovědětVymazatDobrý den, ano, dejte je do vodní lázně a zahřejte, v tuhém stavu je výtečné do různých sladkých krémů (třeba do krtkova dortu) nebo na výrobu zmrzliny.
Vymazat