Chutí připomíná svíčkovou, barvou nikoli, ale věřte, že je výborná.
Na třech lžících oleje necháme zesklovatět dvě pokrájené cibule, přidáme na drobné kostičky nakrájenou půlku celeru, čtyři velké mrkve a dvě červené řepy. Osolíme, okořeníme lžičkou mletého nového koření, vmícháme 100 g jablečného pyré, podlijeme 750 ml zeleninového vývaru a dusíme doměkka. Částečně pomixujeme, zjemníme 200 ml mandlové smetany (nebo jiné rostlinné smetany) a ochutíme šťávou z půlky citrónu, už nevaříme.
V míse promícháme půl kila pšeničné krupice, lžičku soli a 100 g Hrašky. Zalijeme 400 ml horké vody, rozmícháme a necháme hodinu odpočívat. Z těsta vykrajujeme lžící noky a zavařujeme je do vroucí slané vody. Vaříme 10 - 15 minut od vyplavání, občas zamícháme.
více ZDE
EVÍ,prosím,je možné k téhle omáčce dát ještě jinou přílohu :-)?
OdpovědětVymazatProč by to nebylo možné? Můžete k tomu uvařit co chcete :)
Vymazat