Recept pochází z knihy paní Zrůstkové, Zdravě a syrově.
Půl kila žampionů očistíme, pěknou hlávku brokolice omyjeme a obojí nakrájíme na kousky. Vložíme do mísy a promícháme s marinádou připravenou ze 3 lžic tamari, 3 lžic panenského olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa a lžičky sušeného libečku. Necháme zakryté v chladu marinovat do druhého dne.
Druhý den sušíme v sušičce při 42 stupních 4 hodiny. Já sušičku nevlastním, sušila jsem to v sušárně kamen při otevřených dvířkách.
Do mixéru vložíme 60 g sezamových semínek pomletých v mlýnku na kávu nebo mák, 2 utřené stroužky česneku, kousek nastrouhaného zázvorového kořene, lžíce tamari, lžíce citrónové šťávy, lžičky třtinového cukru a rozmixujeme. Během mixování přilijeme studenou vodu podle potřeby, aby vznikla hustá omáčka, kterou na talíři poléváme brokolici se žampiony. Jídlo je překvapivě tradiční svou chutí.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat