Na dvou lžících oleje
necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme lžičku kmínu, tři bobkové listy
a 200 g na kostičky pokrájeného tempehu. Pět minut společně smažíme. Přidáme
půl kila pokrájeného bílého zelí, 200 g kysaného zelí, 200 g mrkve a 400 g
brambor. Promícháme, zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru, osolíme a vaříme
doměkka. Nakonec zjemníme 250 ml sojové smetany a okořeníme čerstvě mletým
pepřem.
ty brambory se vám v tom kyselém zelí uvaří?? Tu chybu jsem udělal jednou a velmi jsme litoval
OdpovědětVymazatpardon, toho kysaného je tam jen 200g a vody 1500ml, tak to je asi poměr, který uvaření brambor ještě nevadí.
OdpovědětVymazatBrambory se uvaří, ale nerozvaří, zůstanou pevné, nikoliv syrové.
Vymazat