BRAMBORY PEČENÉ SE ZELENINOU A VEGANSKÝM SÝREM

Ve velkém hrnci, který může přijít do trouby, rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm dvě červené cibule nakrájené na půlkolečka, 4 nakrájené stroužky česneku, lžičku tlučené černuchy, půl lžičky kurkumy a lžičku mleté papriky. Postupně přidáváme zeleninu: jednu cuketu nakrájenou na kostičky, 700 g oloupaných a na tenké plátky nakrájených brambor, 500 g na kostičky nakrájeného bílého zelí, jednu žlutou papriku nakrájenou na proužky, 100 g zelených oliv a 400 g oloupaných a nadrobno nakrájených rajčat. Ochutíme lžící sypkého zeleninového vývaru, osolíme, zalijeme 100 ml vody a za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou 20 minut.
Nastrouháme nahrubo 200 g veganského čedaru a polovinu vmícháme do zeleniny. Druhou polovinou posypeme povrch, zalijeme 150 ml rostlinné smetany (použila jsem rýžovou) a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů půl hodiny. Kdo z vás běžně používá mléčné výrobky, použije čedar a smetanu z kravského mléka, veganská varianta ale na chuti nic neubírá!



6 komentářů:

  1. Paní Evo, jaký prosím používáte sypký zeleninový vývar. Děkuji Margita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento: http://www.countrylife.cz/bujon-zeleninovy-wuerzl-sklo-250-g-bio-eden

      Vymazat
  2. Paní Evo, jaký prosím používáte sypký zeleninový vývar. Děkuji Margita

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá úžasně! To musím udělat..:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Evičko,myslíte,můžu dát i červené zelí?

    OdpovědětVymazat