KAPUSTIČKY S ROZMARÝNOVÝMI BRAMBORY

Kilo brambor oloupeme (nové brambory pouze dobře omyjeme), nakrájíme na čtvrtky a v pekáčku je osolíme, pokapeme olivovým olejem, posypeme čerstvým rozmarýnem a utřeným česnekem a pečeme za občasného promíchání tři čtvrtě hodiny až hodinu.
600 g očištěné růžičkové kapusty vhodíme do vroucí osolené vody, přivedeme k varu, sejmeme pokličku a vaříme 7 minut, scedíme a vmícháme 70 ml sojové smetany a 100 g oloupaných, nasucho upražených a na nudličky nakrájených mandlí. Pokud máme Bambovu sůl, rozhodně ji použijeme!


2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Fantazie! Že budou až tak dobré jsem nečekala, díky za další parádní oběd! Hned se zařazují mezi oblíbené :)
    (Kvůli nedostatku kapustiček jsem přihodila kadeřávek a i s ním to je lahůdka, konečně další recept, jak ho využít :) )

    OdpovědětVymazat