140 g kešu oříšků namočíme přes noc do studené vody a necháme je v chladničce. Druhý den vodu scedíme a oříšky rozmixujeme se 120 ml čisté vody, 20 g lahůdkového droždí, solí, pepřem, 25 ml citrónové šťávy, 20 ml slunečnicového oleje, pokrájenou cibulí a stroužkem česneku na hladký krém. Do 250 ml vody namočíme na půl hodiny 15 g agaru a poté jej několik minut za stálého míchání vaříme, dokud se všechen nerozpustí, vlijeme kešu krém a necháme krátce projít varem. Plníme do kelímků nebo formiček a necháme v chladu ztuhnout.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
SÝR Z KEŠU
Dobrá náhražka pro vegany a pro lidi, kteří mají alergii na mléko. Dá se použít na pizzu, do různých nákypů a zapečených jídel nebo jen jako pomazánka na chleba.
140 g kešu oříšků namočíme přes noc do studené vody a necháme je v chladničce. Druhý den vodu scedíme a oříšky rozmixujeme se 120 ml čisté vody, 20 g lahůdkového droždí, solí, pepřem, 25 ml citrónové šťávy, 20 ml slunečnicového oleje, pokrájenou cibulí a stroužkem česneku na hladký krém. Do 250 ml vody namočíme na půl hodiny 15 g agaru a poté jej několik minut za stálého míchání vaříme, dokud se všechen nerozpustí, vlijeme kešu krém a necháme krátce projít varem. Plníme do kelímků nebo formiček a necháme v chladu ztuhnout.
140 g kešu oříšků namočíme přes noc do studené vody a necháme je v chladničce. Druhý den vodu scedíme a oříšky rozmixujeme se 120 ml čisté vody, 20 g lahůdkového droždí, solí, pepřem, 25 ml citrónové šťávy, 20 ml slunečnicového oleje, pokrájenou cibulí a stroužkem česneku na hladký krém. Do 250 ml vody namočíme na půl hodiny 15 g agaru a poté jej několik minut za stálého míchání vaříme, dokud se všechen nerozpustí, vlijeme kešu krém a necháme krátce projít varem. Plníme do kelímků nebo formiček a necháme v chladu ztuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat