ČOČKOVÁ OMÁČKA K INDICKÝM PLACKÁM

200 g propláchnuté červené čočky zalijeme v hrnci 500 ml horkého zeleninového vývaru, osolíme a 10 minut vaříme.
Na lžíci oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Přidáme kousek strouhaného zázvoru, půl lžičky kurkumy, jednu drcenou chilli papričku a po lžičce drceného koření – kardamomu, koriandru a kari lístků. Mícháme na středním plameni deset minut, přidáme 100 g nadrobno nakrájených rajčat a uvařenou čočku a pět minut společně podusíme. Nakonec vmícháme dvě hrsti nasekané mladé bršlice nebo jiných divokých bylinek.
Podáváme k plackám pečeným na kamnech (do těsta můžeme vmíchat nasekaný špenát).



Žádné komentáře:

Okomentovat